Oppskrift

Hvordan lage mat andebryst – andebryst oppskrift

Andebryst med gylden skarp hud og et dypt rik og rosenrødt interiør kan være bedre enn en biff. Jeg lurer ofte på at vi ikke koker mer av det hjemme. Jeg innrømmer at jeg ofte overser dette dato-natt-alternativet, men det har virkelig all den enkle kyllingbrystet og dekadens av biff.

Du trenger ikke mer enn en panne og noen enkle prep tricks for å lage en nydelig andebryst hjemme som rivaler enhver restaurant.

Hvorfor lage mat andebryst hjemme?

Andebryst er en av mine favorittretter å bestille på restauranter. Den sprø huden skjuler et rikt, rosenrødt interiør som rivaler noen av de beste steker. Måte mindre enn en god biff – matlaging andebryst hjemme kan være et romantisk måltid til to.

Den andre grunnen til å lage andebryst hjemme, foruten at det er deilig, er at anda er et fint fjærfealternativ for gjester som ikke gjør det spis rødt kjøtt Det er litt lettere enn biff, men hver bit så saftig.

Hva trenger du

Ingredienser

• 2 hud-på hvite andebryst (ca. 6 gram hver)
• 1 ss salt
• 1 stor potet

Utstyr

• Målekopper og måleskjeer
• Stort skjærebrett
• Skarp kokkens kniv
• 12-tommers støpejern stekepanne

Bruksanvisning

  1. Skjære andebryst huden. Ta omtrent en time før matlagingen av og fjern andebrystene fra kjøleskapet og emballasjen deres. Bruk en skarp kniv til å skåre huden: Lag 3 til 4 parallelle grunne kutt i huden, men ikke gjennom den, i en retning, og gjør deretter 3 til 4 grunne kutt i en annen retning, og gjør en kryssluke eller diamantmønster. Putt andebrystene tørr med papirhåndklær.
  2. Ses med salt og hvil i 15 minutter. Smør brystene på alle sider med salt. Sett til side og la hvile i 15 minutter. I mellomtiden kutt potet i små 1/2-tommers kuber.
  3. Start i en kul panne for å gjengi så mye fett som mulig. Plasser andebrystene på huden ned i en stor støpejernspanne og snu varmen til middels. Du vil skrape huden sakte, kjører så mye av fettet som mulig.
  4. Kok på første side i 6 til 8 minutter. Etter 6 til 8 minutter har pannen fylt med en betydelig mengde fett fra huden. Huden skal være en veldig mørk gyldenbrun.
  5. Vri brystene og kok 3 til 4 minutter, eller til de når 135 ° F. Vri brystene og kok i 3 til 4 minutter mer. Legg potetene på pannen rett etter at du snu brystet. Kok til brystene er klumpete og registrer 135 ° F i den tykkeste delen av brystene for middels sjeldne.
  6. Hvile anda i 5 minutter og fortsett å lage potetene til skarp. Fjern andebrystene til en ren tallerken eller skjærebrett og la dem hvile i 5 minutter. Fortsett å lage potetene, rør regelmessig, til de er gyldenbrune på utsiden og anne innsiden, 5 til 7 minutter.
  7. Skjær andebrystene og server med poteter. Skjær andebrystene på diagonalen og server over poteter med akkumulerte jus på hvileplaten.

Servering Andebryst

Når andebrystet er tilberedt og hviler før skiver, har du denne lille gaveen med varm duckfett. Stek poteter i dette fettet er en klassisk fransk tilnærming til å anne at en gammel venn (og kulinarisk direktør for gode spiser) lærte meg. Den lille potetbiter er uimotståelig!

Men hvis du serverer anden for datoenatten, kan du finne en liten hvitløk og noen grønnsaker i fettet er litt mer elegante. Uansett, vær sikker på å lagre ekstra duckfett. Oppbevar den i kjøleskapet og bruk den innen to uker.

Når potetene eller greenene er ferdige, skåret brystet tynt og server umiddelbart.

Oppskrift Notater

Oppbevaring: Overflaten og poteter kan lagres i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil 4 dager.

Vis mer

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *