Operasjoner

Fettsuging

Fettsuging: Hva du bør vite om det

En plastisk eller hudlege kirurg utfører vanligvis prosedyren på hoftene, magen, lårene, baken, baksiden, armer eller ansikt for å forbedre formen. Men fettsuging kan også gjøres med andre plastiske operasjoner, inkludert ansiktsløft, brystreduksjon og magefett.

Fettsuging er ikke vanligvis vurdert som en total vekt-tap metode eller et vekttap alternativ. Hvis du er overvektig, vil du sannsynligvis miste mer vekt gjennom kosthold og mosjon eller gjennom bariatriske prosedyrer – som gastrisk bypassoperasjon – enn du ville med fettsuging.

Når du legger vekt, øker fettcellene i størrelse og volum. Fettsuging reduserer antall fettceller i et bestemt område. Mengden av fett fjernet avhenger av utseendet av området og volumet av fett. De resulterende konturendringene er vanligvis permanente – så lenge vekten forblir stabil.

Fettsuging er en kirurgisk prosedyre, og med den kommer med visse risikoer. Så du må være i god helse før du får det. Det betyr at du må minst:

• Vær innenfor 30% av din ideelle vekt
• Ha fast, elastisk hud

Legene anbefaler ikke prosedyren hvis du har helseproblemer med blodstrøm eller har hjertesykdom, sukkersyke eller et svakt immunsystem.

Hva bør jeg vite på forhånd?

Det første trinnet er å konsultere din kirurg. Snakk om dine mål, alternativene, risikoen og fordelene, og prisen. Still alle dine spørsmål.
Hvis du bestemmer deg for å fortsette med fettsuging, vil kirurgen gi deg instruksjoner om hvordan du skal forberede deg på det. Disse kan omfatte kosthold og alkoholrestriksjoner.

Fortell din kirurg om allergier du har og noen medisiner du tar, inkludert over-the-counter og urte kosttilskudd. De vil sannsynligvis anbefale at du slutter å ta visse medikamenter, for eksempel blodfortynnere og visse smertestillende midler flere uker før operasjonen.

Hva skal jeg forvente?

Din fettsuging kan finne sted på legen din klinikk eller et kirurgisk senter. Pass på at stedet der du får det gjort, er akkreditert, og er kjent for sine faglige standarder, sikkerhet og gode resultater.

• Du kan gå hjem dagen for prosedyren. Pass på at noen kjører deg hjem etterpå. (Hvis du har mye fett fjernet, bør du få operasjonen gjort på et sykehus, hvor du kan overnatte).

• Før fettsuging starter, kan legen din markere kroppens områder som skal behandles. Hun kan også ta bilder til bruk senere for før og etter sammenligninger.

• Etterpå får du generell anestesi – noe som betyr at du ikke blir våken under prosedyren – eller en «lokal», noe som betyr at du vil være våken, men ikke føle smerte.

Typer av fettsuging

Det er bare noen få forskjellige fettsuging teknikker. Men hva de alle har til felles er bruken av et tynt rør, kalt en kanyle, koblet til et vakuum for å suge fettet fra kroppen din.

Tumescent fettsuging: Tumescent fettsuging er den vanligste teknikken. Din kirurg injiserer en steril løsning i området der fettet skal fjernes. Den består av saltvann – som er saltvann – sammen med lidokain og epinefrin. Løsningen gjør det lettere å suge fettet med mindre blodtap og smerte.

Ultralyd assistert fettsuging:  Ultralyd assistert fettsugingbruker lydbølger energi under huden din for å ødelegge fettcellens vegger. Dette fortynner fettet slik at det kan suges ut.

Laser assistert fettsuging: Laser assistert fettsuging eller SmartLipo, Denne teknikken bruker høyintensiv laserlampe til å væske fett for fjerning. Under Laser assistert fettsuging setter kirurgen en laserfiber gjennom et lite snitt og emulgerer fettavsetninger. Fettet fjernes deretter via en kanyle.

fettsuging før og etter

Fettsuging Før og etter bildet.

Hvor lang tid tar det å gjenopprette etter fettsuging kirurgi

Du må kanskje ikke være på sykehuset avhengig av hvilken type operasjon du hadde. Men du bør forvente blåmerker, hevelse og ømhet i minst noen få uker.

Din kirurg kan kreve at du bærer et kompresjonsklær i 1 til 2 måneder etter operasjonen for å kontrollere hevelse.

Du vil sannsynligvis også måtte ta noen antibiotika for å hindre infeksjon. De fleste kan komme tilbake til arbeid innen få dager og komme tilbake til normale aktiviteter innen 2 uker. Men hver person er annerledes.

Spør din plastisk kirurg spesifikke spørsmål om hvordan ditt utvinning vil bli som, inkludert:

• Hvilke medisiner må jeg ta?
• Vil jeg bære bandasjer?
• Har jeg sømmer, og når vil de bli fjernet?
• Når kan jeg trene igjen?
• Trenger jeg å komme tilbake til et oppfølgingsbesøk?

Hva er risikoen?

Kosmetisk kirurgi er også en slags operasjon, så det er noen risikoer. Du kan bidra til å redusere dem ved å sørge for at den kun er utført av en spesialutdannet, brettsertifisert kosmetisk kirurg.

Det er flere mulige farer direkte relatert til fettsuging som du fortsatt må vurdere, inkludert:

• Blødning
• Komplikasjoner fra anestesi
• Sjokk (vanligvis fra ikke å få nok væske under operasjonen)
• Væskeakkumulering (lommer av væske som dannes under huden)
• Infeksjoner (strep, staph)
• Fettemboli (når små fettstykker brytes vekk og blokkerer blodstrømmen)
• Brenner fra instrumenter
• Ujevn fettfjerning
• Reaksjoner på lidokain
• Endring i hudfølelse; nummenhet
• Skader på nerver, blodårer, muskler, lunger og mageorganer

En annen risiko er blodpropp i dine dype årer. Clots kan være veldig farlig hvis de reiser til andre deler av kroppen din, som lungene dine.

Er resultatene permanente?

Fettcellene fjernes permanent under fettsuging. Men du kan gå tilbake med nye fettceller, som vanligvis går til forskjellige områder av kroppen din.

For å beholde din nye form etter operasjonen, følg en diett som inneholder mye magert protein, frukt og grønnsaker, fullkorn og fettfattig meieri. Og trene regelmessig.

Er fettsuging dekket av helseforsikring?

Fordi fettsuging er en kosmetisk prosedyre, dekker ikke de fleste helseplaner det. Snakk med forsikringsselskapet og din kirurg om kostnadene og betalingsalternativene, samt hvem som betaler hvis du har noen komplikasjoner.

Vis mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *