Oppskrift

Enkel focaccia oppskrift hjemme på mindre enn 3 timer

Et  stekepanne focaccia oppskrift

I en Focaccia-oppskrift kommer deigen sammen raskt i matprosessoren, så blir den igjen å stige i et par timer mens du forbereder resten av middagen. Gå tilbake til den når den er doblet i størrelse, og strekk den ut i en stekeovn. Støpejern er best for å oppnå en super-sprø skorpe, men alle ovnsikker skillet vil fungere. Drikk det med ekstra jomfruoliven og topp med friskt rosmarin og flakket salt, deretter bake til puffed og golden.

Klargjøringstid: 3 timer til 4 timer; Tilberedningstid: 20 minutter til 25 minutter. 

Ingredienser

• 2 kopper mel
• 1/2 ts salt
• 1 ts tørr øyeblikkelig gjær
• 3/4 kopp lunkent vann
• 3 spiseskjeer pluss 3 teskjeer ekstra jomfruolje
• 2 ts grovhakkede friske rosmarinblader
• 1/4 ts salt

Plasser melet, saltet og gjæren i en matprosessor utstyrt med bladfeste og puls for å kombinere. Tilsett vannet og 2 ss olje. Pulse til en grov ball deig danner, ca 15 (2 sekunders) pulser.

Duskregn 2 teskjeer av oljen i en stor bolle. Smør hendene dine, skyll deigen ut av matprosessoren, og dannes til en jevn ball. Sett deuggen i oljeskålen og skru den så den er belagt på alle sider. Dekk med plastfolie eller kjøkkenhåndkle og la det sitte ved varm romtemperatur til det blir doblet i størrelse, 2 til 3 timer.

Duskregn 1 teskje av oljen i et 10-tommers støpejern eller annen stekeovn og gni den over bunnen og sidene. Pus ned deigen og legg deigen i skilleten. Bruk fingertuppene, coax og strekk deigen for å dekke bunnen av skilleten og nå helt til kantene. Deksel med plastfolie eller kjøkkenhåndkle og la hvile ved varm romtemperatur til puffet og litt oppstått, 30 til 40 minutter. I mellomtiden ordne et rack midt i ovnen og varme til 450 ° F.

Bruk fingertuppene til å forsiktig presse deigenes overflate. Duskregn de resterende 1 ss olje over deigen slik at den smelter i noen av innrykkene. Dryss med rosmarin og flakket salt.

Plasser i ovnen, og snu straks varmen til 400 ° F. Bake til lett gyldenbrun, 20 til 25 minutter.

Fjern fra ovnen og avkjøl i minst 15 minutter før skiver og servering. Focaccia blir best spist når det er varmt, men det er også godt ved romtemperatur. Hvis skorpen blir for myk, oppvarmes den i en 350 ° F ovn for å skarpe den opp.

Oppskrift Notater

Topping alternativer: Det er tonnevis av eksperimenter å få når det gjelder focaccia pålegg. Bortsett fra rosmarin, andre urter som timian og oregano, tynt skiver citroner, pitted hakkede oliven, tykke skiver fersk hvitløk eller sjalott, en dryss av Parme ost, og til og med alt bagel krydder er flotte tilleggsutstyr

Vis mer

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *