BergenRestauranter og uteliv

Beste 5 Spisesteder I Bergen

Bergen er Norges nest største by etter Oslo. Bergen har et bredt spekter av steder å besøke og har absolutt mye å tilby når det gjelder kulinariske alternativer. Fra pittoreske sjømatrestauranter som – som resten av byen – ser ut som et postkort, til moderne tar på nordisk mat og alle smelte plassene i mellom, her er Bergen beste steder å spise lunsj, middag og mange Instagram-øyeblikk.

1. Pingvinen

Pingvinen i Vaskerelven er det ideelle stedet å vente på regnet (som du kanskje har lagt merke til, det regner mye i Bergen). I denne koselige puben kan du nyte ekte norsk mat som kjøttkaker (kjøttboller med poteter og syltetøy) og hjemmelaget lammepølse (lammepølse i stew), men også delikatesser som reinsnekke og hvalfangst. Uansett hva du bestiller, sørg for å fullføre det med en fin kald øl.

Adresse:

14 Vaskerelven, Sentrum Bergen, Hordaland, 5014, Norway

+4755604646

Nettside: www.pingvinen.no

2. Colonialen

Du kan si at Colonialen har tatt over byen, og du ville ikke være helt feil. Denne elegante merkevaren har for tiden fem etablissementer i Bergen: en restaurant, et litterært brasserie, en delikatesseforretning som serverer frokost, et bakeri og en kafé, og et deli- og osteplass som serverer salater og lunsj. For å få full Colonialen-opplevelse, bør du starte med restauranten. Kunstnerisk presentert, friske og sunne retter, og nyskapende mat- og vinforretninger, kommer virkelig til seg selv i de spesielle seks- og ni-retters smaksprøvermenyene. Hvis du føler deg mindre ekstravagant, er det også en mer økonomisk, ukentlig roterende meny med to eller tre forskjellige retter hver dag.

Adresse:

44 Kong Oscars gate, Sentrum Bergen, Hordaland, 5017, Norway

+4755901600

Nettside: www.colonialen.no/restaurant

3. Marg & Bein

Marg & Bein er en vakker etablering av kjøttetende tilbøyeligheter (deres navn betyr bokstavelig talt «marv og ben»). I denne moderne nordiske kjøkken restauranten kan du feste på svinekjøtt som har steket i flere timer, nyt fersk laks eller velg deres fire retters meny.

Adresse:

18 Fosswinckels gate, Sentrum Bergen, Hordaland, 5007, Norway

+4755323432

Nettside: www.marg-bein.no

4. Restaurant 1877

Dette er trolig kronjuvelen i Bergens kulinariske scene. Med fokus på tradisjonelle norske matlagingsmetoder endres kokkene i 1877 helt menyen hver sjette uke for å få mest mulig ut av lokale, sesongbaserte råvarer. Det er ingen tradisjonell à la carte-meny her; I stedet kan du velge hele fem retters kveldsmeny (som alltid inkluderer sjømat, fisk, kjøtt, ost og en dessert) eller tre-retters halvkveldsmeny (hvor du kan velge hvilken av de fem kursene du vil). Restauranten har fire forskjellige rom du kan sitte på. Uansett hva du velger, fra den mer avslappede verandaen til den mer formelle spisestuen, kan du være trygg på at innredningen skal være like unik som maten på tallerkenen din.

Adresse:

2 Vetrlidsallmenningen, Bergenhus Bergen, Hordaland, 5014, Norway

+4792871877

Nettside: www.restaurant1877.no

5. Bare Vestland

Skjult nær Bergens fiskemarked er Bare Vestland – et sted hvor du ikke bare finner deilig, ærlig mat, men også et stort utvalg øl å nippe på. Spesialiserer seg på å gi tapasretter en norsk vri, her kan du smake på flere fisk- og sjømatbaserte retter garnert med friske grønnsaker (lokalt hentet).

Adresse:

Fresco Hall, 1 Vågsallmenningen, Bergenhus Bergen, Hordaland, 5014, Norway

+4740002455

Nettside: www.barevestland.no

Vis mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *